EVA SEIDENFADEN - VISSINGGAARD Vissinggaard logo
Eva Seidenfaden
Store Pile- og Kurvedag - Revival og Final 2016
Kurser
Foredrag
Udstillinger
Baskets4life
Burkinaflet
Yajibelena, Burkina Faso
Ingcebethu, Zimbabwe
Andre projekter
Tidligere udstillinger
Galleri af eget fletværk Udgivelser
CV

Billedgallerier
Salg og bestilling

Kontakt

Links

English version

Senest opdateret Oktober 2020.

 
Yajibelena

Kvinder, Flet og Afrika.

Ingcebethukurv er et flette projekt mellem et kvindecenter i det sydvestlige Zimbabwe og danske designere.
Lupane Women's Centre er et velfungerende center, der arbejder stædigt og stadigt på at skabe større afsætning lokalt og internationalt.

Lupane Women's Centre består af 3700 medlemmer, hvoraf de 400 er aktive flettere. Disse flettere genererer 3/4 af centrets indtægter.
Lupane Women's Centre i Zimbabwe har henvendt sig til The New Basket Workshop, en NGO fra Sydafrika, der beskæftiger sig med flette projekter i det sydlige Afrika, om at finde designere fra vesten, som kunne hjælpe med at skabe en ny produktionslinje på centret.
TNBW henvendte sig til Ane Lyngsgaard og Eva Seidenfaden fra Baskets4life i Danmark.

Tjintjana Modeller 2015
[ 18 billeder ]


Ingcebethu, Zimbabwe, 2014
[ 10 billeder ]


Kurvene udgør den bedst mulige indtægtskilde for kvinderne, og målet er udover at skabe bedre vilkår i det daglige også at bidrage til fornyelse af håndværket.
Kvinderne tilknyttet centret bor i lerhytter og kan i gode tider oppebære en løn på 1 $ om dagen.
Nærværende projekt vil forsøge at introducere teknikker og kurve, som kan indbringe en højere dagløn.
Programmet rummer 2 x 2 ugers undervisningsforløb på centret i Lupane for 50 udvalgte kvinder. Disse kvinder skal herefter kunne undervise de øvrige medlemmer i de indlærte færdigheder. Centret rummer 400 kurvemagere, som vil kunne drage nytte af projektet. Dvs. at mindst 2000 mennesker umiddelbart vil få forøgede livsbetingelser.
På sigt er potentialet meget større.
I programmet indgår efterfølgende et besøg til Danmark med udvalgte flettere fra centret. Målet er at etablere kontakt til nye markeder og skabe en dialog og udveksling med flere danske kurvemagere, så inspirationen går begge veje.

Sidste fase. Når produkterne opnår den høje kvalitet, der skal til for at fastholde et stabilt marked, inviteres kvindecentrets leder og salgschef til at deltage på Formland messen med en stand, der skal repræsentere centrets produkter og således få kontakt til nordiske handelspartnere.

Projektet er støttet af Center for Kultur og Udvikling, Rotary og private fonde. Rotary i Bulawejo i Zimbabwe har sagt ja til at være vært for projektet, hvilket betyder, at vi har yderlige opbakning i lokal området.

Se video fra den forberedende workshop: http://youtu.be/BuHzdgH-eLE.

Se de seneste billeder fra dagbogen.

Projektet er nu afsluttet

Ingcebethu kurv er nu afsluttet som projekt.

Den serie kurve, som bliver produceret kaldes Tjintjana, som betyder udveksling på Nderbele sprog. Tjintjana serien er nu i omløb og eksporteres.

Kurvene kan bestilles hos Lupane Womens' Centre ved khayandlovu2@yahoo.com og forhandles dags dato i Danmark på Moesgaard Museum, Århus, Trankebar i Borgergade Kbh, og hos "Fru Skov" i Brædstrup.

Den sidste del af projektet fandt sted i Danmark i September 2015, hvor 7 kvinder fra Lupane og Frances Potter fra Sydafrika besøgte danske kurvemagere og potentielle aftagere af centrets kurve.

Dokumentation fra Lupane workshoppen i april og Centrets besøg i September kan se på disse links:
Workshop, April 2015, Zimbabwe.
LWC besøg i Danmark, 2015.

Tjintjana gruppebillede
Fletterne fra LWC underviser danske kurvemagere på Vissinggaard.